Jurnal de Vodevil Politic 50-Sfintul Covid si Sfinta Prostie

Ar trebui ca virusul să fie declarat, cumva, sfânt. Mie mi se pare că trebuie să îi facem loc în calendar cât mai degrabă. I se închină atâți oameni. E cel mai tare. I-a cucerit pe toți cu puterea lui. Pe Orban și întreg soborul lui de arhangheli, pe Vela Mărturisitorul de geci și elicoptere, pe Arafat Arhimandritul Izoletelor, pe Tătaru Atoatemăscuitorul și chiar și pe Iohannis, Sfântul Sfințit Mare Mucenic și Duhovnic liberal.

I-a cucerit nu în sensul că i-a bătut, ci i-a câștigat de partea lui. Cucernici, s-au năpustit și i-au ridicat loc de închinăciune.Mâine, cine știe, poate îi ridică și o troiță la care să se adune credincioșii de rit MM. Mascați și cu mănuși vreau să spun.

Apele credinței încă sunt despărțite.Unii medicii spun că există. Nu toți, ci doar cei care sunt mai inrolati politic.Alții, mai nebăgați în seamă, doar îl pocnesc la mir cu Parasinus sau vitamine. Nu pentru că s-ar teme de prezența lui, ci doar să fie slujba completă. E ca la moliftă. Nu alungă dracii, nu tămăduiește de umflătură, dar face bine la buzunarul preotului. Cică ar lua vieți, spun habotnicii.

Așa o fi, dar mă gândesc că nici la sfeștanie nu a văzut cineva să fugă dracii de pe unde erau ascunși. Ceva, ceva trebuie să fie, totuși. Prea au căzut pradă ispitei de covideală vedetele știute,neștiutesau sulfe,gen Andrea Esca-MINCINOASA. Le-a luat Sfântul de partea lui, le-a amețit puțin prin ziare și televiziuni, apoi le-a scos din amorțeală și le-a spus: „Ridică-te, ia-ți credința în spate și predic-o!”

Sfânta Prosteală merge la braț cu Sfântul Covid. Se combină în aceeași slujbă și Atoatemăscuitorul întărește: asimptomaticii vor sta internați până la dispariția simptomelor! Înălțător cântec ceresc. Vine și Arhimandritul Izoletelor și adaugă după Canonul al XII-lea al aiurelii: lipsa simptomelor este un simptom! Care, Prea Sfinția Ta? Ăla care lipsește sau ăla care te trimite la spital când nu dă semne că ar exista? Alții de pe lângă noi nu cred în sfântul ăsta. Au alte treburi de rezolvat. Numai noi o ținem înainte cu convingerea că dacă nu crezi în Covid, ai să crezi în amenzile lui Vela Mărturisitorul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: