Jurnal de Vodevil Politic 46-Complicii „Guvernului Meu”

Prelungirea stării de urgență, considerată ilegală de specialiștii în Drept, a beneficiat de sprijinul hotărâtor al social-democraților. Luați la bucată, nu cred că se adună 20 care să fi fost de acord cu ea din proprie convingere. În schimb, ceilalți au votat fără nicio reținere ce li s-a dictat de către Marcel Ciolacu. Fie direct, fie prin canalele de comunicare pe care le folosește când vrea să pară discret. Nimeni nu și-a pus problema dacă, în felul acesta, nu devine cumva complice la jaful organizat de PNL și la măsurile prin care populația nu era atât protejată, cât jefuită prin amenzi aberante. Starea de alertă care a urmat ar fi putut stopa sau calma tendințele despotice ale lui Iohannis și Orban dacă PSD ar fi refuzat să o voteze sau ar fi respins-o. Nimic nu s-a întâmplat în acest sens, social-democrații dându-i aviz favorabil. Tot la ordin sau cu conștiința împăcată că fac un bine națiunii?

Legea fricii. Coautor, PSD

În clipa de față s-a ajuns la o situație care frizează absurdul. PSD a ajuns complicele lui Ludovic Orban și al partidului său și, implicit, al lui Klaus Iohannis. Complice prin inacțiune. Repet, prin inacțiune. În fața acțiunilor dezastruoase și a ieșirilor obraznice ale premierului, social-democrații nu au opus nimic altceva decât vorbe. Greșesc, și din când în când câte o amenințare vagă cu moțiunea de cenzură. Declarațiile sforăitoare ale liderului interimar al PSD că Orban și liberalii vor da socoteală pentru situația dezastruoasă în care a ajuns România stârnesc râsul. Cum să dea Guvernul socoteală când este susținut chiar de PSD?

Cum să cadă Cabinetul Orban când Ciolacu și câțiva acoliți îi lasă acestuia timp să respire și să-și revină? O face în numele întregului PSD, ca și cum toți social-democrații i-ar împărtăși opiniile. Caută să fie o culpabilizare generală sau ce? Cum să pretinzi că dacă nu dublează alocațiile și nu mărește pensiile va mătura guvernarea? Ceea ce s-a întâmplat până acum nu constituie suficiente motive pentru a mătura pe jos cu guvernarea liberală? „Legea fricii”, cum a început să fie numită cea a carantinei și izolării, ar fi de ajuns pentru a șterge Guvernul Orban din istoria țării. PSD, însă, nu o poate face. Pentru că pur și simplu i-a fost complice PNL-ului la apariția ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: