Văduva veselă, în transmisiune online de la Metropolitan Opera,in 24 aprilie 2020

Sopranele Renée Fleming și Kelli O’Hara sunt eroinele superbei operete a lui Lehar, iar Sir Andrew Davis dirijează o distribuție din care fac parte și baritonul Nathan Gunn, tenorul Alek Shrader și baritonul Sir Thomas Allen. Cântată în limba engleză, producția de la Met este o strălucitoare combinație de  staruri ale operei și vedete de pe Broadway, într-un irezistibil amestec de politică balcanică, valsuri romantice, can-can nebunesc, iubiri pasionale și arii memorabile.

Acțiunea este antrenantă, veselă și plină de culoare și emoție: la Paris, în saloanele ambasadei, se sărbătorește onomastica șefului statului Pontevedro. Zetta are misiunea de a împiedica cu orice chip ca averea frumoasei văduve Hanna Glawari să ia drumul străinătății, lucru ce s-ar putea întâmpla în cazul în care văduva s-ar căsători cu altcineva decât cu un cetățean pontevedrin.

Locotenentul Danillo Danilovici este cel caree va trebui să o cucerească pe Hanna și să se căsătorească cu ea. Cândva, tânărul ofițer o iubea pe Hanna, dar acum refuză să se căsătorească cu aceea care, odinioară, nesocotindu-i dragostea, s-a măritat cu un bătrân bogat ce a murit la câteva zile după nuntă, lăsându-i moștenire întreaga avere. Danillo, însă, o iubește în taină pe Hanna și acum.

Un concurs de împrejurări face ca Hanna, la o serată organizată în casa ei, să-și anunțe logodna cu Rosillon. Îndurerat și furios, Danillo pleacă să petreacă la clubul Maxim. După un timp, Hanna primește din nou invitați, de data aceasta recepția având loc într-un salon amenajat astfel încât pare o copie a cabaretului Maxim. Ea anunță că și-a pierdut averea, astfel că Danillo, auzind acest lucru, îi destăinuie dragostea lui. A fost doar un șiretlic al văduvei, pentru că averea va intra în posesia viitorului ei soț, a lui Danillo deci, iar ea va fi de acum încolo, nu numai veselă, ci și fericită.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: