Jurnal de Vodevil Politic 21-PNL. Rămâne cum am stabilit

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu cei mai importanți lideri ai partidului. Nu s-a ieșit cu mult din cadrul pe care-l intuisem.Indiferența de care a beneficiat premierul din partea președintelui întărește ce spuneam în urmă cu câteva zile. Orban vă rămâne singur și va trebui să deconteze toate aberațiile guvernării. Nu va avea nicio scuză și nici nu se va bucura de apărare. În cel mai fericit caz va fi una de ochii lumii. Și doar cu jumătate de gură. A vrut să fie puternicul zilei, i-a plăcut rolul. Cum totul în viață se plătește, va trebui să achite și el nota de plată a hatârului ce i s-a făcut. Nota de plată a poftei de a fi prim-ministru.

Președintele, spun anumite surse, ar fi convocat ședința pentru că ar fi simțit o stare de tensiune în PNL. În realitate, între partid și guvernul pe care acesta l-a dat. Întrebare: iar calcă în picioare Constituția, amestecându-se în politica unui partid de care, teoretic, a divorțat? Răspuns: da, pentru că îi este mai ușor să-l debarce pe Orban așa, decât să-i spună să plece acasă pentru că nu îi mai este de folosință.

N-a fost naștere, ci avort

Nerozia liberalilor va ajunge proverbială. E drept că în politică nu se poate trăi fără minciună, dar pretinșii urmași ai Brătienilor nu au mai stabilit cine va minți cu folos și, în special, sub ce formă se va spune adevărul. Dacă se va spune. Așa se face că s-a ajuns la momente penibile, cu un Rareș Bogdan care afirma că este cea mai bună și sinceră discuție din  ultimul an, în timp ce alți liberali nu s-au sfiit să declare că a fost un dialog cu cuțitele pe masă. Iar peste astea, Florin Roman, liderul deputaților PNL, frământa coca adevărului lui, că toți liderii prezenți în sală au fost și sunt mulțumiți de prestația echipei lui Orban. Apoi, pentru a întregi tabloul frivol al prostiei nude și al lingușirii abjecte, același Rareș Bogdan a dat-o pe laude, că fără partid și fără Iohannis nu s-ar fi născut acest guvern. Parțial, are dreptate. Alunecă însă într-un șpagat politic caraghios între cele două palate, Victoria și Cotroceni. Nu este vorba de o naștere, ci de un avort.

Logica de guvernare PNL

După mintea și zicerile liberalilor, nu există un guvern mai bun decât cel actual. Dacă e să mergi după logica lor, atunci cum se mai justifică ascuțitul săbiilor? Guvernul e bun, dar s-a rupt de partid. Deci, la ce e bun? Guvernul conduce perfect, dar consilierii au ajuns să dea lecții partidului despre ce ar trebui să facă. Guvernul e minunat, dar „Ludovic Orban ascultă de maimuțoii care-i susură la urechi tot felul de povești” Să te mai mire, atunci, inexistența unui program pertinent și coerent de repornire a economiei? Să te mai surprindă măsurile bizare luate în cele două luni de stare de urgență? Să te mai uimească ordonanțele militare care ba obligau poliția să împartă Lumină în noaptea de Înviere, ba promovau măsuri pe care tocmai le anulaseră? De ce ar trebui să ne minunăm de ineficiența guvernării atât timp cât a fost nevoie de trei zile pentru a se putea stabili când și unde românii trebuie să poarte masca de protecție? În registrul acesta, ar fi fost mai simplu să decidă când se poartă măștile cu soț și în ce zile măștile fără soț. Și n-ar fi trebuit să rămânem uluiți, face parte tot din logica de guvernare PNL.

Doar războiul contează

Exact cum spuneam ieri. Răfuielile de partid nu au fost punctele fierbinți, ci alegerile locale și parlamentare. Nu starea jalnică a economiei i-a durut cel mai tare pe liberali,  ci soarta votului. Graba lor de a ajunge la alegeri are un singur motiv. Sondajele, abia acum recunoscute ca fiind adevărate, îi indică perdanți. Iar gradul de erodare este evolutiv, nu se oprește.Îi sperie și nu au curajul să o recunoască. Se dau însă de gol cu propriile opinii. Obsesia generală, generatoare de insomnii și spaime, este că social-democrații s-au întărit și tocmai de aceea trebuie pornit războiul total împotriva lor. Nu au alte preocupări. Bunăstare, revenire la normalitate, planuri de revigorare a economiei? Nici vorbă. Rămâne cum am stabilit. Doar război împotriva PSD.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: