Partenera lui Adolf Hitler nu era „o blondă proastă”

Heike Goertemaker, autorul cărţii „Eva Braun: Life with Hitler”, spune că Eva Braun, partenera lui Adolf Hitler, aşezată în numeroase documentare şi cărţi în umbra liderului nazist, nu a fost deloc “o blondă proastă“.În vârstă de 17 ani când l-a întâlnit pe Adolf Hitler la Munchen, Eva s-a căsătorit cu liderul nazist cu două zile înainte ca ei să se sinucidă împreună într-un buncăr, în aprilie 1945.

De la apariţia cărţii, televiziunile germane au realizat deja reportaje referitoare la această nouă dimensiune a Evei Braun, iar producătorii de film sunt în discuţii pentru realizarea unei pelicule bazate pe cartea lui Heike Goertemaker.

„Oamenii au văzut-o mereu pe Eva Braun ca fiind femeia plăcută care s-a îndrăgostit de un monstru, dar ea a avut o mare influenţă în cercul apropiaţilor lui Hitler”, a declarat Heike Goertemaker, adăugând: „Nu pot să spun cu exactitate că a influenţat deciziile politice, dar nu a fost, în nici un caz, o floare care nu se implica în nimic”.

Potrivit volumului, Braun a lucrat pentru fotograful oficial al lui Hitler, Heinrich Hoffmann, şi prin acesta l-a întâlnit pe liderul nazist, atunci în vârstă de 40 de ani.

Potrivit volumului, Eva Braun a dorit să rămână în posteritate, deoarece înainte de sinucidere i-a scris surorii sale să păstreze toate scrisorile ei şi să le facă, ulterior, publice.

Goertemaker a spus că lucrarea sa se înscrie într-o linie nouă de gândire a istoricilor, potrivit căreia femeile celui de-Al Treilea Reich nu au fost doar victime pasive ale unui regim şi ale unor circumstanţe, ci au fost şi călăi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: