Mărturiile ultimului şofer al lui Adolf Hitler

Erich Kempka a fost şoferul personal al lui Hitler din 1934 până la moartea dictatorului. Biografia sa a fost publicată în mai multe versiuni de-a lungul timpului, iar cea mai recentă a ieşit pe piaţă weekendul trecut, „Am fost şoferul lui Hitler: Memoriile lui Erich Kempka”, publicată de o editură britanică, Front line Books.Într-un fragment din carte, preluat de „The Daily Mail”, Kempka spune că s-a născut în 1910, într-o familie care provenea din imigranţi polonezi. A devenit şoferul liderilor nazişti din Essen în 1930, iar doi ani mai târziu a ajuns în staff-ul lui Hitler.

„Hitler îmi vorbea rar despre politică, dar a spus că pot apela la el pentru probleme personale. A avut întotdeauna grijă ca şoferii săi să aibă parte de cele mai bune tratamente, subliniind: «Şoferii şi piloţii mei îmi sunt cei mai buni prieteni. Îmi încredinţez viaţa acestor oameni»”, scrie Kempka.

Hitler s-a mutat în buncăr în 1945, în ultima etapă a celui de-Al Doilea Război Mondial. Pe 30 aprilie, Kempka, pe atunci şeful flotei de vehicule şi Cancelar al Reichului, a primit un telefon de la unul dintre aghiotanţii lui Hitler, Otto Günsche, care-i cerea să facă rost imediat de 200 de litri de benzină

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: