Castelul lui Himmler, transformat în muzeu al trupelor SS

Un muzeu care prezintă istoria trupelor SS comandate de Adolf Hitler şi-a deschis porţile în această săptămână, în Germania, fiind amenajat într-un vechi castel medieval ce ar fi trebuit să le servească acestora drept „cămin spiritual” după eventuala victorie nazistă asupra Europei, citează Mediafax.Muzeul, primul din lume consacrat exclusiv trupelor SS (Schutzstaffel/ Eşalonul de protecţie), prezintă istoria şi evoluţia acestei gărzi de elită a lui Hitler, care a ajuns să aibă peste un milion de membri, care s-au făcut vinovaţi de cele mai abominabile crime comise în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Printre obiectele expuse figurează agenda şefului trupelor SS, Heinrich Himmler, uniforme negre, inele din argint, oferite de Himmler ofiţerilor SS cu rang superior, svastici, capete de mort şi rune stilizate din fier din vechile sigle SS.

În opinia lui Moritz Pfeiffer, un istoric în vârstă de 27 de ani care a contribuit la înfiinţarea acestui muzeu, obiectele expuse au scopul de a reaminti crimele naziste, pentru a evita orice eventuală acuzaţie că ar glorifica SS-ul.

„Ideologia rasistă nu trebuie reprezentată fără a ţine seama de contextul crimelor pe care le-a produs”, a declarat Moritz Pfeiffer.

În opinia lui Bernd Neumann, ministrul Culturii din Germania, prezent la inaugurare, muzeul trebuie să fie „un loc care rememorează atât victimele, cât şi persoanele vinovate”.

Castelul triunghiular, construit în secolul al XVII-lea pe o colină din centrul Germaniei, nu departe de Hanovra, adăposteşte, totodată, un campus pentru tineri, care a jucat el însuşi un rol important în istoria SS.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: