Jurnal de Vodevil Politic 5-Vioricăi Dăncilă îi miroase a Putere

„Chanteuzei de la Hanul Dropia”, cum îi spuneam Vioricăi Dăncilă când a scos capul în politica mare, pare că-i priește scandalul provocat de declarația iresponsabilă a lui Klaus Iohannis privitoare la autonomia Ținutului Secuiesc pe relația Ciolacu-Budapesta. Nu cred că se poate supăra că am făcut o legătură între ea și dropie. În fond, zburătoarea asta este considerată una dintre cele mai frumoase păsări.

A prins din zbor momentul că e gâlceavă cu folclor de șatră în PSD și și-o fi făcut socoteala că, după atâtea și atâtea luni de stat la cratița conjugală, nu a partidului, trebuie să facă ceva să salveze social-democrația de la scufundare. De ce acum? De ce tocmai ea?

Ciolacu, dă-te la o parte!

Întâi l-a lovit direct la mir pe Marcel Ciolacu. „Oricine ar fi fost liderul PSD și Președintele Camerei Deputaților astăzi, dacă a permis adoptarea acestui proiect de lege profund anti-constituțional și anti-românesc, nu merită să îi mai reprezinte pe români și nici să rămână în fruntea partidului”, caligrafiat ea, fără greșeală, pe Twitter. Așa gândeam și eu, privindu-i fotografia. Oricine ar fi fost liderul PSD, dacă a făcut blat cu Iohannis la alegeri, mimând inocența și corectitudinea, ar trebui să-și țină naibii gura închisă când mai vine vorba de politică. Apoi a nuanțat cum va să vină treaba cu secuii. „Adoptarea tacită a proiectului de lege care acordă autonomie așa-zisului Ținut Secuiesc este o chestiune extrem de gravă, din toate punctele de vedere”. E ca o vânzare de țară, mă gândesc eu. E la fel de grav ca și vânzarea partidului, când intri neutră și fără pretenții la Iohannis pentru trei minute și ieși după 20 spunând că vrei să candidezi la prezidențiale, nu? Și, ca să fie masa bogată și să nu creadă lumea că a uitat deplin de PSD, mai dă un mesaj prin care i-a băgat în mixer și pe Ciolacu, și pe Orban, și pe Iohannis. Din spuma cu cocoloașe rezultată, căci nu a frecat uniform, au apărut un Ciolacu a cărui demisie o cere din nou, un Iohannis de la care PSD nu poate primi lecții de conștiință românească și un Orban „care s-a raportat la subiect cu aceeași susținere tacită, nepăsare ori incompetență”. Genială gândire! Deci Iohannis nu, Orban nu, doar Ciolacu trebuie să demisioneze pentru a face loc altcuiva. Cui? Mirobolantă femeie! Ca o dropie cu pedigree politic pândind grăunțele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: