SF Politic 104-Analiză virusologică: Războiul hibrid de pe Marte

Un război hibrid a izbucnit săptămâna trecută, pe planeta Marte. Strategii noștri militari au luat notă de acest eveniment și l-au studiat cu mare atenție. Pe scurt, Blocul Marțian de Vest a intrat în conflict cu Blocul Marțian de Răsărit din câteva pricini cosmice legate de încercarea obținerii supremației în arealul galactic 57, un areal plin ochi cu minereuri și petrol. Se pare că una din primele lovituri combinate a fost încercarea de a bulversa piețele financiare de pe Marte. O a doua lovitură a fost lansarea unui zvon planetar despre un oarecare virus periculos care, de fapt, era un virus aproximativ inofensiv. O a treia lovitură a fost așa-zisa anulare a unor mari manevre militare și transferarea tuturor trupelor și materialelor de luptă pe frontul virusologic. Un colonel de infanterie, care a dorit să-și păstreze anonimatul, mi-a spus că Blocul Marțian de Vest încearcă să orbească inamicul prin aceste tactici.

Lucrurile s-au complicat însă în ultimele 24 de ore pentru că unii dintre aliații din Blocul Marțian de vest au făcut câteva greșeli copilărești și extrem de periculoase, stârnind în mod inutil furia maselor prin măsuri nepopulare și coercitive. Imperiul Venusian, urmărind și el cu interes tot ceea ce se petrece pe Marte, a găsit de cuviință să trimită o declarație de război Blocului Marțian de Răsărit complicând astfel lucrurile. Pe rețelele de socializare galactice s-a stârnit un război informațional crunt. Încercarea de a orbi inamicul l-a determinat pe unul dintre generalii din Statul Major al Blocului Marțian de Vest să trimită sute de blindate în poligoane pentru ca sateliții militari ai Blocului Marțian de Răsărit să fie total bulversați.

Blocul Marțian de Răsărit nu s-a lăsat păcălit și s-a gândit să supraliciteze, escaladând războiul virusologic pentru că o astfel de strategie ar putea avea un impact uluitor asupra populației. Gore de la Observatorul Astronomic Popular m-a chemat pe furiș, astă-noapte, să-mi arate niște norișori liliachii care pluteau în jurul planetei Marte. Ce crezi, politicienii de pe Saturn s-au gândit să tragă un ce folos din toată tevatura virusologică și și-au trimis escadrilele să încercuiască forțele planetei Venus. Bine, bine, i-am zis eu lui Gore, dar noi ce facem? Păi ce să facem, bem o bere și stăm la soare pe terasă, mâine dimineață. Nu e nici un motiv să te sperii. Bine Gore, dar de ce ai tu ochii așa de mari, ești cumva extraterestru?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: