SF Politic 96-Zdrobeste virusul cu CIOCANUL

Umblă Terente pe scara blocului de la un etaj la altul și vorbește-n dodii. Zice că virusul are un fel de cămășuță de protecție și că-i dă la cap cu un ciocan, praf face virusul. Capsidă, îi zice, zice profa de biologie de la etajul trei.

Terente mormăie, zdrobește cu ciocanul toți virușii spânzurați pe scări. Le dă la cap, la cămășuță, la capsidă. Nu știu care de la etajul zece zice că Terente s-a curentat la cap și că a luat-o razna dar că nu e rău că, dacă virusul emite unde radio, atunci îl plesnim cu ultrasunete, meserie. Dar dacă stai să te gândești, Terente nu stă deloc cu brațele în sân și a pornit la luptă cu dracul acela de virus. Altul, de la etajul cinci, zice că virusul e venit din spațiul cosmic aruncat de extratereștrii care s-au înțeles pe ascuns cu chinezii, cu americanii, cu venusienii. O fi, ce ne pricepem noi?! Până una alta, de la etajul trei răsare un fizician care zice că singura strategie de luptă e să imunizăm toți oamenii din bloc prin diverse metode, și vechi, și ancestrale, și moderne, să le dăm vitamine, frate, să le dăm ceaiuri, să-i înveselim. Să-i înveselim, întreabă madam Calomfirescu intrigată de ce mai spunem și noi, așa adunați pe scară, solidari, foarte solidari.

Dacă ești posomorât, panicat, înfricoșat, îngândurat, virusul te găsește cu sistemul imunitar vraiște și-ți face felul. Numai bucuria și buna dispoziție, prietenia și solidaritatea îți dezvoltă sistemul imunitar meserie. Terente tot umblă mai departe cu ciocanul pe scara blocului, pe la lifturi, pe la uși și, poc, poc, poc zdrobește virusul cu ciocanul să nu care cumva să moară careva de pe scara noastră, bravo Terente, strigă madam Filofteia, nu știu care de la opt aduce un kil de cătină șparlit în nocturnă de dincolo de calea ferată, cătină nene, cu miere, așa băgăm în noi ca să ne susținem imunitar la cote înalte, na o felie de ghimbir, strigă madam Popescu de la șapte, dar o vitamină nu vreți, vrem, strigăm noi în cor, Bebe de la Arsenal vine și el cu un braț de vitamine din Suedia, ne zice ceva de celulele T, cum, băi, ne zice de limfocite, cum băi, nu știu care ne pune să facem gargară cu apă sărată și să prizăm apă sărată pe nas, că apa sărată vine din oceanul primordial și ne vindecă de toți virușii din lume, Terente poc și poc, stâlcește virusul pe casa scării, cum de-l vede, numai el știe, îl vede așa, Terente, pe virusul ticălos, îl vede în infraroșu, în subspațiu, în hiperspațiu, Terente ăsta e un fel de vizionar al subatomicului, uite-l colo, sub preș la alde Olimpiu, la alde Raul, la alde Pompiliu, așa, așa, strigă întreaga suflare a blocului, noi luptă și ne-apărăm, strigăm cu toții de se aude departe, prin ferestrele larg deschise, noi nu ne lăsăm, noi nu murim, noi ne caftim, frate cu virusul ticălos, madam Aftotanidis vine cu o canțarolă cu niște fiertură, leacuri de-ale ei, băbești, cu flori de păducel, cu frunze de leurdă, cu ramuri din alea tari și acrișoare de cireș, ia, beți aici, de la mama, scara întreagă izbucnește în plâns, plânge fiecare din vreun motiv de-al lui, care de bucurie, care de frică, care de leac din acela de descătușare psihică, celulele T se nasc, așa, ca prin minune, din coloana noastră vertebrală care e dreaptă, frate, e foarte dreaptă, ne ridicăm așa, în bătaia soarelui și nu ne lăsăm trântiți în genunchi de un rahat de virus, ne războim cu el, îi dăm la cap, Terente, poc și poc și iar poc, tot strivește virusul cu ciocanul de se aude departe, hăt departe, în Englitera, în Francia, pe planeta Marte, de tremură extratereștrii de frica noastră de ce războinici și viteji suntem.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: