SF Politic 83-Marele miting anti-orice

Marele miting anti-orice e gata, da, gata, gata. Mitingiștii își dau cu părerea. Economia cu geometrie variabilă va fi cheia de boltă aşa cum trocul electronic va deveni fundamentala într-o lume care, dacă nu-şi va atribui o misiune atotcuprinzătoare, chiar iluzorie, va sucomba în zeci şi sute de stări războinice cu profit substanţial pe termen scurt.

Economiile războinice vor sfâşia statele, armatele, astăzi deconstruite, revenind în forţă la putere. Complexităţile, guvernate de minţi strălucitoare sau năucite și năucitoare, vor folosi elanul războinic minoritar în dauna metropolei care, din punct de vedere economic, va fi susţinută de periferii, a zis prudentul Bebe din Balta Albă, filozoful contradictoriului.

Războiul economic se va duce între periferii fie că vor fi ele asiatice, europene sau mexicane sau braziliene. Metropola se va sfârşi în confruntări ideologice în timp ce trocul virtual o va distruge corupându-i armata de funcţionari şi virtualizând utopiile economice care au guvernat lumea în dauna ei, prin lagăr şi apocalipsă, prin propagandă şi lipsire de artefact sau prin preaplinul artefactului ca sens ultim al existenţei. Masele largi vor fi seduse şi se vor arunca orbeşte în vâltoarea consumului deconstruind artefactul şi lipsindu-l astfel de sens, a fost de părere domnul Lubomir, directorul băncii comerciale din Piața Chibrit. Nu cumva totul era o burlescă vălurită și văluritoare!?

Sau poate o pompadură! Sau poate o saturnalie! Sau poate chiar marele miting anti-orice! Sau poate un bal mascat, ceva! Sau o geostrategică perversă potrivit căreia nordicele voiau să schimbe locaţia geografică cu orientalele în dauna occidentalelor şi spre invidia sudicelor, spre batjocura falșilor înțelepți din Istanbul sau din Moscova sau din Washington! Sau poate era o sindrofie cu lume bună! Sau poate era doar scenetă lacrimogenă jucată de-adevăratelea drept la casa de nebuni! Ha, ha, ha și încă, ha, ha, ha! O grămadă de baliverne! La gară s-a adunat întreg București în ziua cu pricina. Se înghesuiau cu toţii pe peron să-l întâmpine pe Iohannis întors de la Moscova. Să mergem cu toții la marele miting anti-orice! Acolo, da, la revoluție, păi ce altceva să fie?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: