SF Politic 74-Senatorul ingindurat

Senatorul stă în fața oglinzii bântuit de tot felul de gânduri. Se privește oarecum mirat. A încărunțit. E singur. Singur în toată casa. Copiii sunt plecați în Canada. Soția lui a fugit cu un actor de la Teatrul Național. Amanta lui nu e în toane bune de câteva zile, nu-i mai răspunde la telefon. Oglinda s-a aburit. Undeva, în depărtare, se aude un avion. În urma avionului se zărește un obiect neidentificat care zboară caraghios de colo, colo. Senatorul nu-l vede.

Niciodată nu l-au pasionat stelele, cosmosul, omuleții verzi. Nici nu a avut timp pentru așa ceva. Nu a citit niciodată vreun roman Science Fiction. Prostii, viața e prea dură ca să se ocupe de prostii. Da, uite, a încărunțit. Nu se poate împotrivi trecerii timpului. Răsuflă oarecum înciudat.

Ar putea să-și facă bilanțul. Lucrurile nu arată deloc bine. Nu poate să dea telefon nimănui. Nu l-ar asculta nimeni. Ar vrea să-i sune nu pentru vreo intrigă politică anume. Ar vrea să-i sune așa, omenește, să le spună. Lucrul acesta îl poți spune prietenilor?

Poate că l-ar privi mirați. Poate că ar da pur și simplu din umeri. Poate că i-ar spune că e complet sărit de pe fix. Ar vrea să le spună asta. De câteva săptămâni gândul acesta nu-i dă pace. Nici nu e atent la ședințele din parlament, o dată a votat, din greșeală, cu ceilalți. E greu.

E greu să le spui celorlalți că totul e o mascaradă. Ce să fie acesta? Un puseu de conștiință? Îi este frică? S-a înțelepțit? Așa, dintr-odată? Să iasă din arenă, așa, apelând dintr-odată la morală, la etică? L-ar executa numaidecât. Nu poate ieși din arenă, e prea băgat în toate, ar avea ce povesti. Are un pistol în sertar. Dar cui i-ar folosi să-și tragă un glonț în cap? S-ar putea duce la Parchet. Nu l-ar crede nimeni la Parchet. Nici n-ar apuca să parcheze mașina acolo pentru că, toți care trebuie să fie avertizați, vor fi avertizați în doi timp și trei mișcări. Parcă nu există nici o cale. Deschide fereastra cuprins de curiozitate.

Afară e un vacarm de nedescris. Nu știu cine a lansat un zvon cum că extratereștrii ar fi năvălit la Parlament și că cer nu știu ce. Ce lume nebună, își spune senatorul, privind, așa, în depărtare, nehotărât.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: