Istoria festivalului de la Sanremo

Festivalul de muzică din Sanremo cu denumirea originală, Festivalul della canzone italiana di Sanremo este cel mai popular concurs de cântece italiene și premii, care se desfășoară anual în orașul Sanremo din Italia și constă într-o competiție între cântecele care nu au mai fost lansate.

Prima ediție a Festivalului de muzică de la Sanremo, care a avut loc între 29 și 31 ianuarie 1951, a fost difuzată de postul de radio RAI Rete Rossa și au fost doar trei participanți. Începând cu anul 1955, toate edițiile Festivalului au fost difuzate în direct de către postul de televiziune italian Rai 1 .

Din 1951 până în 1976, festivalul a avut loc la Cazinoul din Sanremo , dar începând din 1977, toate edițiile au fost organizate la Teatro Ariston [6], cu excepția anului 1990, la Nuovo Mercato dei Fiori.

Între anii 1953 și 1971, cu excepția anului 1956, fiecare cântec a fost cântat de două ori de doi artiști diferiți, fiecare folosind un aranjament orchestral individual, pentru a ilustra semnificația festivalului ca fiind o concurs de compozitori, nu o competiție a cântăreților. În această epocă a festivalului, era obișnuit ca o versiune a piesei să fie interpretată de un artist italian, în timp ce următoarea  versiune să fie interpretată de un artist internațional invitat. Astfel mulți artiști internaționali au debutat cu hituri pe piața italiană în acei ani, un astfel de caz pentru Louis Armstrong , Stevie Wonder , Jose Feliciano , Roberto Carlos, Paul Anka , Yardbirds , Marianne Faithfull și mulți alții

Festivalul este folosit ca modalitate de a alege intrarea italiană la concursul de concurs Eurovision și a lansat cariera câtorva dintre cei mai de succes cântăreți din Italia, printre care Andrea Bocelli , Paola e Chiara , Giorgia , Laura Pausini ,  Eros Ramazzotti  și Gigliola Cinquetti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: