SF Politic 36-Rusia se ingrijoreaza

Fiodor Dostoievski, Leon Trotsky, Aleksandr Pușkin se plimbă îngândurați prin Moscova. Europenii au devenit dependenți de hidrocarburile noastre. Fără îndoială. Dar, gândiți-vă, Europa nu ne înghite pentru că am înlănțuit-o. Crezi că vor încerca ceva? Povestea asta cu Iranul e legată cu ață albă. Ținta suntem noi. Absolut, sunt convins de asta. China e pe chituci, nu va îndrăzni să ne atace. Japonia stă cu ochii pe ea. America de Sud?
America de Sud e nesigură. Povestea cu Maduro nu e o victorie pentru noi. Am vrut să-i ținem în șah pe americani. Dar americanii au mari probleme cu oceanul planetar. Deocamdată dar nu ne putem baza pe asta. E sigură legătura celor din Siria cu brigăzile marțiene de la Ankara? Ankara ține totul secret dar omul nostru din Ankara ne transmite mereu vești îngrijorătoare. Va trebui să ne suplimentăm capacitățile de luptă dar atunci economia noastră s-ar putea prăbuși. Nu trebuie să slăbim Europa de Est. În nici un caz, a spus-o și Lenin. Când a spus Lenin asta? A spus-o de mai multe ori. Nu știam. Acum știi. În orice caz, am reușit să deviem Anglia de pe orbita europeană. Nici n-a fost greu, englezii nu-i suferă pe nemți. Am avea nevoie de mai multe zone tampon în jurul nostru. Vrei să izolăm așa cum trebuie Siberia? Păi ați văzut că în zona așa-zisă a Meteoritului Tungus au început niște mișcări tectonice ample! Ce vrei să spui? Păi vreau să spun că acolo sunt îngropate nave militare extraterestre. De când asta? De câteva mii de ani. Adică noi toți am fost niște fraieri? Cam așa ceva!

Și noi, și englezii, și francezii, și italienii, și americanii, și japonezii, mă rog, toată lumea! Și acum ce se va întâmpla, dragă Fiodor? Peste Moscova cade o ploaie blândă. Trece fanfara Armatei Roșii. Niște spioni americani, zgribuliți, tocmai sosiți de dincolo de Cercul Polar, întreabă niște cetățeni unde e sediul FSB. Nu se știe dacă nu cumva sunt niște provocatori polonezi. Polonia e speriată că Rusia va reuși să dezbine NATO, spune mai departe Fiodor Dostoievski, Leon Troțky îi dă dreptate, lasă-i, să vedem ce vor. Spionii americani aproape că se predau, chiar se predau, convinși că fac foarte bine că se predau. Au adus cu ei o informație crucială pentru istoria întregii omeniri.

Peste Moscova ninge acum liniștit. Aleksandr Pușkin privește-n stânga, privește-n dreapta. Valuri de moscoviți se revarsă pe străzi. Se revarsă la nesfârșit. Îngrijorați. Fiodor Dostoievski, Leon Trotsky, Aleksandr Pușkin ies în calea lor să le zică ce-au aflat acum câteva minute, o informație crucială pentru întreaga omenire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: