SF Politic 33-Nicolae Manolescu stie si nu vrea sa spuna

Cei doi sori de pe Yula se preschimbau neîncetat. Așa se vedea de la Uniunea Scriitorilor. Se vedea cu un ochean special adus din Shambala, adus special pentru Nicolae Manolescu. Ce vezi, maestre, a vrut să știe Marin Sorescu sosit de câteva minute printr-un portal magnetic, de dincolo de Porțile Timpului. Kimbo se întoarse spre mine vrând să-mi întindă o grenadă, cum care Kimbo, păi asta, cu Kimbo și cu Yula este povestea adevărată nu povestea cu Nicolae Manolescu privind prin oceanul adus din Shambala.

Un şarpe îi străpunse lui Kimbo pielea pieptului însângerându-l. Un al doilea şarpe îi sparse ochiul bolnav şi sâsâi către mine. Întorcându-mă spre Tambo l-am văzut căzut la pământ strivit de un mănunchi de şerpi. Acum, în timp ce aştept ca luptătorii Nordului să se desfăşoare în jurul casei mele, îmi aduc aminte de şerpii de pe Yula. Luptătorii îşi fac semne, unul lansează o rachetă luminoasă. Îmi scot armele din piept. Ţevile sunt pline de sânge. Mă întorc spre oglindă. Un nor plumburiu se târăşte pe cerul spart de furtună. Unul dintre luptătorii Nordului răcneşte într-un megafon: Hei, omule, vrei să-ţi aduc o pizză sau vrei să-o prăjesc niţel pe şmecherii din CineMag? Şmecherii din CineMag sunt într-un mare pericol. Când Oracolul din Lombo a prezis că oraşul zburător CineMag va cădea, şmecherii au râs.

Brusc, Eltora se materializă în colţul camerei. Avea încă pieptul crăpat de o fumigenă. N-am mai avut timp s-o resetez. O rachetă a trecut vâjâind şi spaţiul s-a pliat în jurul aripioarelor ei modificându-mi simultaneitatea. Dar lasă parascoveniile astea Science Fiction, mai bine zi-ne ce e cu Nicolae Manolescu, cu cine are el fitile, intrigi, tevaturi, ce rol a avut în 1989, cu cine se avea pe bune, strigară, într-un cor de zile mari, poporanii din Piața Chibrit. Stați așa, nu vă îmbulziți, Nicolae Manolescu a văzut multe povești cutremurătoare prin ocheanul adus din Shambala, să știți. Știm, dar nu ne spui și nouă despre ce e vorba? Se avea pe bune cu Iliescu sau nu? Era în clenciuri cu Virgil Trofin sau cu Nicu Ceaușescu!? Murim de curiozitate! Ne perpelești, nu e frumos să ne perpelești! Păi stați să vă zic despre Kimbo că e extrem de interesant.

Lasă-l, nu-l mai vrem! Da, dar nu știți că acest Kimbo e numele de cod al lui…Al cui? Zi-ne, nu ne fierbe! Are legătură cu Nicolae Manolescu? Are? Și cu cine mai are? Cu toți? Și cu Andrei Pleșu? Da, de trei ori da. Dumnezeule zi-ne odată, derbedeule fantasmagoric! Fiți atenți, destupați-vă urechile! Kimbo este numele de cod al lui…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: