Turism Paris 3-Opera Garnier

Opera Garnier sau Palatul Garnier gazduieste Opera din Paris. De altfel, Opera Garnier era cunoscuta mai ales sub denumirea de Opera din Paris pana la construirea in 1989 a ceea ce cunoastem ca Opera Bastilia, pe locul faimoasei inchisori. Numele aminteste de arhitectul care s-a ocupat de proiectarea si ridicarea edificiului, Charles Garnier.
Opera Garnier este o constructie neo-baroca destinata gazduirii spectacolelor de opera si balet. Avand o capacitate de doar 2200 de locuri pentru un spatiu generos de 11 000 metri patrati, cladirea Operei aloca un spatiu important marelui foaier, acolo unde iubitorii spectacolelor de balet si opera pariziene socializeaza inainte si dupa spectacole. Cladirea a fost ridicata intre 1862 si 1875 intr-un stil extravagant. La intrare, coloanele sunt impodobite de sculpturi care reprezinta 8 figuri alegorice – Poezia, Muzica, Idila, Oratoria, Muzica, Drama si Dansul. In interior veti putea admira sculpturi ale lui Mozart, Rossini sau Beethoven, totul pentru a transpune inca dinainte de spectacol pe iubitorii de arta in lumea fascinanta ce urmeaza sa li se infatiseze odata cu ridicarea cortinei.
Tot in interior veti putea descoperi si Muzeul-Biblioteca al Operei, unde veti putea admira de la costume la desene si picturi dedicate operei dar si un restaurant care ofera delicii frantuzesti.
Ne oprim aici din calatoria virtuala prin Paris si speram ca v-au placut obiectivele turistice pe care vi le-am prezentat; tot ceea ce va ramane este sa le vedeti pe viu, intr-un city break sau sejur in capitala Frantei. Daca va decideti, stiti ce aveti de facut…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: