Turism Paris 2-Arcul de Triumf

Arcul de Triumf este un obiectiv turistic pe care il puteti admira si fotografia la capatul plimbarii pe Champs-Élysées, in Place de l’Étoile – impunator, monumentul aminteste tuturor de gloria armatelor franceze si constituie, la fel ca si in cazul Arcului de Triumf romanesc, reperul defilarii trupelor de Ziua Frantei, la fiecare 14 Iulie. Odata ajunsi acolo il veti compara fara sa vreti cu „fratele” sau mai mic din Bucuresti – intr-adevar, Arcul de Triumf din Bucuresti a fost proiectat si construit avand ca sursa de inspiratie monumentul francez, insa dimensiunile sunt incomparabile: in timp ce varianta franceza, originala, are dimensiuni de 50 m inaltime45 m lungime si 22 m adancime, monumentul bucurestean are 27 de metri, o latime de 25 m si o adancime de 11,5 m. Dimensiuni aproape duble pentru Arcul de Triumf din Paris, dar aceasta nu stirbeste cu nimic frumusetea celui bucurestean insa va obliga, mai ales daca ati vazut varianta romaneasca, sa vedeti si varianta originala.
Constructia Arcului de Triumf din Paris a fost ordonata de catre Napoleon dupa batalia de la Austerlitz iar piatra de temelie a acestuia a fost pusa in 1806; din pacate, Napoleon nu avea sa traiasca pentru a-si vedea opera definitivata, monumentul fiind terminat abia in 1836.

Monumentul are pe fatada figuri eroice care infatiseaza plecarea trupelor si intoarcerea lor victorioasa, iar in interior sunt trecute numele a peste 600 de generali si peste 100 de batalii.

La picioarele Arcului de Triumf s-a amplasat in 1921 Mormantul Ostasului Necunoscut, dedicat memoriei soldatilor francezi care si-au pierdut viata in Primul Razboi Mondial. In fiecare seara se organizeaza o mica ceremonie, la ora locala 18.30, in care soldati francezi aprind simbolic flacara de la acest mormant.

Arcul de Triumf poate fi luat ca si reper sau ca punct de plecare spre cele 12 bulevarde care radiaza dinspre Place de l’Étoile spre intreg orasul. De altfel, de pe platforma de deasupra edificiului se poate vedea o panorama frumoasa asupra Parisului, cu bulevardele sale drepte strajuite de trotuare si pomi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: