SF POLITIC 17-O zi de mai la Londra

Tony Blair, Margaret Thatcher și Winston Churchill se plimbă pe malul Tamisei, dincolo de Turnul Londrei. Trece un stol de papagali verzi prin văzduh, o dronă de la MI5, un zepelin german rătăcit prin Timp. Asta, nu mai e. Ce nu mai e? Păi nu mai e nimic din ce-a fost. Cam așa e, nimic nu mai e ca altădată. Altădată era mai frumos, parcă. De 1 Mai? Ei, de 1 Mai! Era mai frumoasă primăvara. Acum că America s-a scufundat în ocean, Japonia și ea, se cheamă că trebuie să ne schimbăm geostrategiile radical. Ce înseamnă radical? Păi ce poate să însemne?! Înseamnă, desigur, radical. Dar radical de tot. Aha. Era bine când era America! Cine poate spune că nu era bine? Păi nou ne era bine. Da, dar ne-am învățat prost, așa, cu binele acela. Acum suntem pe cont propriu. Sigur că suntem pe cont propriu. Într-un fel, am fost pe cont propriu și în Al Doilea Război Mondial.

Da, dar acum sunt tot felul de mișcări. Românii or să-și ia nasul la purtare și or să vrea să conducă Uniunea Europeană. Păi de ce să-și dorească asta? Păi de unde să știu eu? Și trebuie să recunosc, au toate șansele să încline balanța în favoarea lor. Chiar crezi povestea asta? Oamenii noștri, spionii noștri, ce spun, oare? Exact asta spun. Adică supremația noastră e pe ducă? E sub un mare semn de întrebare? Păi sigur că e! Și chiar crezi că românii au atâta putere? Acum au. Păi asta e foarte nasol, dar nasol de tot. Ai putea să vorbești cu Adrian Năstase că te-a mai ajutat cândva să cumpere Mittal, să cumpere… Să cumpere Combinatul Siderurgic Galați!

S-a dus vremea lui Adrian Năstase. E gata, a ieșit de pe scenă. Hm, atunci e groasă rău de tot. Ar trebui să ne punem, bine cu românii în noile condiții. Crezi că mai putem face ceva? Crezi că au uitat că tu i-ai lăsat în mâinile rușilor în 1944?!? Asta a fost marea eroare a politicii tale! Marea eroare? Dar tu? Te-ai războit cu Argentina când de fapt ar fi trebuit să asiguri independența energetică a Angliei în plin Secol XX! Ei, lasă, că nici tu n-ai fost mai breaz. Băutura ți-a întunecat mintea și l-ai săpat bine de tot pe generalul Patton care voia să dea de pământ cu comuniștii la sfârșitul războiului! Ăsta e răspunsul, sfârșitul. Trebuia să ni se întâmple. Am făcut multe prostii. Cred că am fost cam aroganți. Cred că i-am enervat pe toți. Dar ce i-am mai enervat! Adică vrei să spui că și India se gândește să ne pună cu botul pe labe? Păi dacă le vine bine cu românii, s-ar putea să încerce!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: