SF POLITIC 16- O zi de octombrie la Berlin

Gerhard Schroeder, Angela Merkel, Konrad Adenauer și Helmut Kohl se plimbă pe bulevardul Unter den Linden urmărind îngrijorați evoluția zgomotoasă în văzduh a primelor OZN-uri sosite de pe planeta Marte. Frunzele îngălbenite ale copacilor flutură prin aer, se rotesc, se văluresc în valuri, valuri de galben orbitor. Asta e, trebuia să se întâmple. Și acum uite că se întâmplă. V-am spus de atâtea ori că NASA bate câmpii și că minte de-ngheață apele. Spuneau că suntem primii pe Marte și, când colo, uite ce se întâmplă. Păi se întâmplă pentru că așa trebuia să se întâmple. Ceea ce mi se pare incredibil la aceste farfurii zburătoare este dezordinea așa-ziselor lor formații zburătoare. Ce vrei să spui cu dezordinea asta? Păi vreau să spun că nu e ordine! Da, ai dreptate, nu e o ordine anume! Dezordinea stăpânește planeta Marte și asta mi se pare impardonabil. Lipsa de ordine este clară! Atunci înseamnă că vor instaura dezordinea în Europa! Dar este deja dezordine în Europa. Da, cu asta trebuie să fie de acord. Păi e dezordine pentru că noi am lăsat să se producă dezordine. Păi prea le-am cântat în strună francezilor! Dar și englezilor. Ne-am orientat către niște afaceri perdante cu Irakul și ne-am pierdut economiile pe litoralul bulgar. Păi cine ne-a pus să-i facem cel mai mare tun din lume lui Saddam Hussein? Păi nu ne-a pus nimeni. Am vrut să tragem preșul de sub picioare americanilor. Și acum ce-o să facem? Păi o să tragem ponoasele politicii noastre nesănătoase de apropiere pe furiș de Rusia. Rusia? Ce treabă are Rusia cu OZN-urile de pe planeta Marte?
NASA e vinovată. Degeaba ne certăm acum! Acum, OZN-urile astea vor institui o dezordine crasă în Europa și noi nu mai putem face nimic. Suntem legați de mâini și de picioare. Emil Hurezeanu m-a informat că românii ar avea antidotul. Românii au antidotul? Nu m-ar mira. Românii au fost întotdeauna foarte inventivi. I-au călcat hunii, i-au călcat perșii, genovezii, tătarii, beduinii, aztecii, turcii, rușii, polonezii, noi, romanii și vizigoții iar ei au ieșit cu basma curată de fiecare dată. Care azteci? Cum adică? Păi da, care azteci? Păi și beduinii? Care beduini? Ei, ziceam și eu așa, la nervi. Să nu ne enervăm pentru că nu trebuie să ne enervăm. Vorbim cu românii, luăm legătura cu ei, așa, prin canalele noastre secrete? Cum adică, să vorbim cu românii? Păi, da. Păi nu se poate. De ce să nu se poată? Păi dacă românii sunt singurii de pe planeta noastră care au antidotul, atunci n-or să mai stea de vorbă cu nimeni.
Ei vor pune condiții. Cum adică, să nu stea de vorbă cu noi? Păi cine i-a călcat și i-a zdrobit în picioare? Nu, noi? Păi noi i-am călcat în picioare. Și în Primul Război Mondial și în Al Doilea Război Mondial. Ăsta e adevărul istoric. Păi asta e. Nu trebuia s-o facem. Dar ce crezi, n-au uitat? Românii nu uită, sunt parșivi. Se folosesc de noi toți și nu uită nimic. Dar de ce ar trebui să uite? Păi așa ar fi normal, să uite. Dar noi uităm? Uitați-vă în ochii mei și spuneți-mi că noi uităm. Nimeni nu uită. Asta e. Nimeni nu vrea să uite că nu poate să uite. Și nu uităm pentru că ne place să știm în sinea noastră că nu putem să uităm. Noi ar trebui să uităm și declarăm public, am uitat, dar în adevăr, pe ascuns, în sinea noastră, ne bucurăm foarte mult că nu am uitat ceea ce nu trebuia să uităm.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: