De la Hanovra la București: pianista Maria-Diana Petrache

Maria-Diana Petrache revine în Stagiunea de marți seara cu un recital ce propune lucrări de Scarlatti, Haydn, Schubert și Brahms.

Maria Diana Petrache absolvit cu nota maximă cursurile de master din cadrul Universității de Muzică, Teatru și Media din Hanovra, clasa prof. Roland Krüger, precum și cursurile de licență din cadrul Universității Naționale de Muzică din București, clasa prof. univ. dr. Viniciu Moroianu. Pianista a câștigat extrem de onoranta bursă DAAD pentru anul universitar 2018-2019. În 2018, Maria-Diana Petrache a fost solista oficială a Concursului Internațional de Dirijat „Jeunesses musicales”, București. În anul universitar 2015-2016, datorită câștigării unei burse Erasmus+, a studiat la Universitatea de muzică din Nürnberg, sub îndrumarea prof. Wolfgang Manz. A câștigat de asemenea două burse oferite de International Summer Academy, Viena, 2015, 2017, precum și două burse oferite de DAAD pentru cursuri de măiestrie la Dresda (2017) și Montepulciano (2019).

Pianista este în prezent doctorandă și asistentă la clasa prof. univ. dr. Viniciu Moroianu la Universitatea Națională de Muzică din București.

Maria-Diana Petrache a susținut recitaluri (în Londra, Cambridge, Hanovra, Kassel, Nürnberg, Ateneul Român, Muzeul Suţu, Universitatea Națională de Muzică, București, Muzeul, „George Enescu” etc. A susținut concerte în care a colaborat cu orchestre precum Webern Kammerphilharmonie din Viena, Filarmonica din Sibiu, Orchestra Filarmonică „Mihail Jora” din Bacău.

Pianista Maria-Diana Petrache este laureată a numeroase competiții naționale și internaționale. Ea a obținut peste 30 de premii, printre acestea Premiul Joseph Haydn la Concursul Internațional Anton Rubinstein, Düsseldorf, Germania, 2018.

Marți, 3 decembrie, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Recital de pian – MARIA DIANA PETRACHE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: