Turism Paris 1-Muzeul Luvru

Paris, orasul romantismului, al artei si al bunului gust, isi intampina an de an zecile de milioane de turisti din lumea intreaga cu o serie de obiective turistice de exceptie care duc vizitatorii in lumea artei, a tehnicii, a frumosului sau a exceptionalului. Paris ramine in acelasi timp un oras al contrastelor, o metropola care impleteste vechiul si noul, bunul gust al operelor antice si ultra-modernismul tehnicii moderne, locatiile romantice cu zonele de aglomerare urbana, cartierele in care suna muzica veche si buna de la terasele pariziene cochete cu cartierele nou ridicate, intesate de cladiri de birouri din otel si sticla. Muzeul Luvru este un obiectiv turistic de exceptie al Parisului. Odata resedinta a regilor Frantei, palatul gazduieste acum lucrari de arta exceptionale, apartinand culturilor din intreaga lume, din perioade diferite. De altfel, Muzeul Luvru este cel mai vizitat muzeu din intreaga lume, in 2018 acesta inregistrand un numar record de turisti, 10,2 milioane, cifra nemaiatinsa pana acum de niciun alt muzeu.
Printre cele mai renumite opere de arta expuse aici va veti bucura cu siguranta la vederea celei mai faimoase picturi din intreaga lume, Mona Lisa (La Gioconda), desavarsita de maestrul Leonardo da Vinci intre 1503 si 1505, dar si faimoasa sculptura Venus din Milo, realizata in Grecia antica de Alexandros de Antioch dupa unele surse, dar lucrarea nu poate fi atribuita concret niciunui artist – poate ca aceasta contribuie de fapt la enigma ce inconjoara frumusetea ei.
De fapt, in cadrul vizitei la Luvru veti intalni nenumarate obiecte de arta si opere realizate de artisti care au initiat curente in arta la vremea lor. Inarmati-va cu rabdare si rezervati-va o jumatate de zi pentru a vizita muzeul pe indelete.
Puteti apela la un tur cu ghid, disponibil in cadrul pachetelor turistice, dar puteti folosi si optiunea de a folosi audio-guide pe care il achizitionati de la intrare.
La iesirea din Muzeul Luvru va puteti plimba prin Gradinile Tuileries (Jardin des Tuileries), care marginesc una dintre laturile cladirii. Gradinile Tuileries este de fapt unul dintre cele mai mari si mai frumoase parcuri din Paris, realizat de arhitectul peisagistic André Le Nôtre, cel care a realizat si gradinile de la Palatul Versailles.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: