Alegeri prezidențiale 2019. Contracandidat surpriză pentru Iohannis în turul 2

Klaus Iohannis ar putea avea un contracandidat surpriză în turul 2 al alegerilor prezidențiale din acest an. Este o veste care vine la mai puțin de două săptămâni înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale. Mai mult, o confirmă și datele unui sondaj efectuat de curând, informația fiind una surprinzătoare și care ar putea face o diferență reală în cadrul alegerilor pentru viitorul președinte al țării.

Alegeri prezidențiale 2019. Contracandidat surpriză pentru Iohannis în turul 2

Surpriza e una pe măsură, pentru că vine cu doar câteva săptămâni înainte să fie organizat primul tur din cadrul alegerilor prezidențiale, din 10 decembrie 2019. Mai mult, actualul președinte al țării ar putea avea un contracandidat pe măsură, în cursa electorală. Datele unui sondaj de opinie al IMAS, realizat pentru Europa FM, arată că pe locul doi în lupta pentru Cotroceni se află Mircea Diaconu. Candidatul independent suținut de Pro România și ALDE.

Totodată, potrivit celor de la IMAS, Klaus Iohannis a fost cotat cu 45,7% dintre opțiunile de vot, fiind urmat îndeaproape de independentul Mircea Diaconu, cu 16.7%. Mai mult, pe locul trei se afla Viorica Dancila, având 15,1%, pe când candidatul USR-Plus, Dan Barna, e aibia pe al patrulea loc, cu 12,6%. În plus, pe listă se regăsește și Theodor Paleologu, pe a cincea poziție, cu 6.9%.  Kelemen Hunor, din pat ar lua doar 3%.

La nivelul partidelor politice înscrise în cursa electorală, PNL se află în creștere și ajunge la aproximativ 30%. La fel se întâmplă și în cazul PSD-ului, care ar deține 21,2 de procente. USR se află în scădere, la 16,4%, cu aproape 4 procente și Pro România este la 10,6%. PLUS-ul lui Dacian Cioloș se află pe minus, în sondaje, cu doar 4,5%. De asemenea, sondajul a fost realizat telefonic de către IMAS, în perioada 8 -28 octombrie, pe un eșantion de 1010 persoane, cu vârsta de peste 18 ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: