Profetul și Papa Francisc se întâlnesc la Vatican

a

Președintele Russell M. Nelson – președintele Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă – și Papa Francisc s-au întâlnit la Vatican sâmbătă, aceasta fiind prima întâlnire dintre un președinte sfânt din zilele din urmă și un papă. Vizita a avut loc cu o zi înainte ca președintele Nelson să dedice primul templu al Bisericii din Roma. Președintele Nelson a fost însoțit de președintele M. Russell Ballard, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli.

După întâlnirea de 33 de minute, președintele Nelson și președintele Ballard s-au întâlnit cu membrii mass-media. „Am avut o cea mai cordiala si de neuitat experienta.. Sfinția Sa, el a fost  plin de har, călduros și primitor”, a spus președintele Nelson. El a continuat: „Ce om dulce, minunat este și cât de norocos este poporul catolic să aibă un astfel de conducător milos, preocupat, iubitor și capabil”.

Potrivit președintelui Ballard, aceștia au vorbit despre relațiile strânse pe care cele două credințe le au în lucrul împreună la proiectele umanitare. „Noi i-am explicat Sfinției Sale că lucrăm alături unii de ceilalti, că avem proiecte cu Cathoic Relief Services din întreaga lume, în peste 43 de țări. [Am fost] umăr la umăr ca parteneri în încercarea de a scuti suferința. A fost foarte interesat de asta „.

Vârstnicul Alessandro Dini-Ciacci, lider local la Roma, a participat, de asemenea, la întâlnire. „Cât de inspirat a fost pentru mine să vad  doi dintre liderii principalelor credințe din lume care se întâlnesc împreună și împărtășesc frăția”, a spus el. „Este frumos să mărturisim și să învățăm ceva din asociația noastră cu oameni de alte credințe”. Vârstnicul Massimo De Feo din cei Șaptezeci a fost prezent și a spus că intre conducători s-a creat o legatura imediat . „A fost un sentiment minunat să văd cum păreau să fie ca niște vechi prieteni după un minut. Președintele Nelson și Papa Francisc împărtășesc atâta dragoste și respect reciproc unul pentru celălalt”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: